Kerstkoekjes instructies
Met dit heerlijke kerstkoekjesrecept kun je alvast in de kerststemming komen. Je kunt deze natuurlijk ook maken om jouw dierbaren te verwennen tijdens de feestdagen. Eén ding is zeker... Met deze koekjes zit je áltijd goed! Hieronder leggen wij jou precies uit hoe je deze overheerlijke koekjes maakt.
- Mix de suiker, vanillesuiker en boter tot een romig geheel. Hierna voeg je een ei toe en mix je het geheel nog goed door elkaar.
- Voeg de bloem toe aan het mengsel en mix het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
- Verstuif bloem over het werkblad dat je gaat gebruiken. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Let op! Gebruik niet te veel bloem. Er zit al bloem in de koekjes en je wilt niet dat de koekjes hier naar gaan smaken.
- Steek de koekjes uit in bijvoorbeeld een ster, kerstboom of peperkoekmannetje en plaats de koekjes op een bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten op 180°C. Als je hele kleine koekjes maakt, bak ze dan wat korter. Als de randjes goudbruin kleuren, dan kun je de koekjes uit de oven halen. Laat de koekjes goed afkoelen, zodat ze nog wat harder kunnen worden voor je ze oppakt.
De koekjes zijn af... Op naar de topping! Lees hieronder welke benodigdheden je hiervoor nodig hebt en hoe je de koekjes versiert.