De bezienswaardigheden die je niet mag missen van de 'Gouden Stad'

Van historische bouwwerken tot de mooiste wijken

Praag, ook wel de 'Gouden Stad' genoemd, heeft ook ontzettend veel mooie plekjes om te bezoeken. Deze stad wordt zo genoemd, omdat het als een van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd. Een aantal bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens jouw stedentrip. De echte must-sees hebben wij voor jou opgesomd, zodat je alles uit jouw stedentrip kan halen! In Praag vind je prachtige historische bouwwerken, maar ook wat hippere plekken die minstens net zo mooi zijn. Toch hebben deze bezienswaardigheden tijdens de verschillende jaargetijden hun eigen charme, waardoor je de stad vaker kunt bezoeken en de must-sees iedere keer weer anders kunt ervaren!

De top 3 bezienswaardigheden van Utrecht

Karelsbrug

De Karelsbrug is een belangrijke verbinding tussen de Oude Stad en de wijk Malá Strana. Vroeger was het de belangrijkste verbinding tussen de Oude Stad en de Praagse Burcht. De brug is 516 meter lang en bijna 10 meter breed en wordt beschermd door drie torens, waarvan één aan de zijde van de Oude Stad. Deze toren wordt wel eens beschouwd als het mooiste gotische bouwwerk ter wereld. Op de Karelsbrug vind je 30 standbeelden die werden geplaatst tussen 1683 en 1714. Sinds 1978 mag de brug enkel bewandeld worden en mag er dus geen verkeer op. De Karelsbrug wordt gezien als een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Je hebt vanaf de brug ook een prachtig uitzicht over de Moldau. Op de brug staan veel kraampjes waar je souvenirs kunt kopen. Ook spelen er regelmatig bandjes en zie je er veel schilders aan het werk.

Het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein is een groot gezellig plein in het oude centrum van Praag. Het plein wordt ook wel Staroměstské náměstí genoemd. Je kunt hier gezellig wat eten en drinken. Er zijn vele terrasjes waar je lekker tot rust kunt komen. Het plein wordt omringd door veel belangrijke bezienswaardigheden, die je dan ook in één keer kunt bezoeken. De mooiste kerk op het plein is de Týnkerk. Ook heb je uitzicht op het Oude Raadshuis met de beroemde Astronomische Klok, die niet alleen de tijd, maar ook de dagen en maandstand aangeeft. Het Oude Stadsplein was vroeg hét handelscentrum van de stad. Hier werd een grote markt gehouden, maar hier werden ook doodvonnissen voltrokken. Als je op het plein bent, dan moet je bij het slaan van de klok zeker even naar boven kijken. Er is dan een klein schouwspel op de Astronomische Klok te zien!

De Praagse burcht

De Praagse Burcht is een enorm complex van paleizen en kerken. Het is de grootste burcht ter wereld. Een aanrader is om er rond het middaguur naartoe te gaan, want om 12.00 uur wordt de wacht bij de hoofdingang ceremonieel (met muziek) gewisseld. Bovenop de heuvel van de burcht staat de De Sint-Vituskathedraal. De twee oudste torens van de kathedraal zijn 88 meter hoog en de hoofdtoren is 99 meter hoog. Je ziet de kathedraal dus al vanaf een grote verte. Ook vind je in de burcht het Koninklijk Paleis en het 'Gouden Straatje', waar vroeger goudsmeden werkten. De huisjes aan deze straat zijn heel klein, waardoor mensen uit deze tijd hier niet rechtop kunnen staan. Als je in de burcht bent, moet je ook zeker langs de tuinen van het burchtgebied. Vanuit de koninklijke tuin heb je een adembenemend uitzicht op Praag, de Moldau en bekende bezienswaardigheden!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau