Op straat eten in Praag

Van zoete tot hartige snacks

In Praag vind je de lekkerste street food. Er zijn verschillende gerechten op straat te kopen, van zoet tot hartig. Zo kun je tijdens het wandelen door de stad een lekkere snack op de hand weghappen. Op die manier kun je hele dagen door de stad struinen, zonder tijd te verliezen in een eettentje. Al zijn de eettentjes in Praag ook zeker de moeite waard... Sla die dan ook tijdens het diner zeker niet over! Vooral rond Kerstmis en Pasen vind je veel eetkraampjes op straat, op de verschillende kerst- en paasmarkten!

Street food in Praag

Langose

Langose is een typisch Tsjechisch gerecht wat je heel lekker vindt of absoluut niet. Het is een soort pizza, maar het deeg wordt gefrituurd. Nadat het deeg uit de frituur komt, wordt er een laag tomatenketchup overheen gesmeerd met veel knoflook. De delicatesse wordt hierna bestrooid met geraspte kaas. Je kunt de snack ook krijgen met een zoete topping.

Trdelník

De Trdelník komt oorspronkelijk niet uit Tsjechië, maar uit Hongarije. Toch is het zoete gebakje super populair in Tsjechië en valt daarom wel echt onder de streetfood van Praag. Het is een soort hoorn met kaneel en suiker. Je kunt deze laten vullen met verschillende vullingen. De hoorn wordt vaak vers bij een kraampje gemaakt, waardoor je ook ziet hoe deze gemaakt wordt. Deze snack mag je echt niet overslaan tijdens jouw stedentrip!

Prazska sunka

Op het Oude Stadsplein vind je een van de beste kraampjes waar ham aan het spit wordt gebraden. Prazska sunka, ook wel Praagse ham, heeft een hele sappige smaak. De ham wordt gepekeld en zonder been gerookt. Hierna wordt de ham boven het vuur gegrild. Je kunt bij de kraampjes vaak een broodje ham kopen.

Top 6 stedentrips naar Praag

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau