Deze foodhotspots mag je niet missen!

Ook in Wenen heb je erg veel leuke food hotspots waar je heerlijk van een drankje kunt genieten of een een lekker hapje kunt gaan eten. Uiteraard kunnen traditionele gerechten als Wiener Schnitzel of de welbekende taarten uit deze Oostenrijkse stad niet ontbreken tijdens je trip. We hebben de beste spots alvast voor je uitgezocht en op een rijtje gezet!

Food hotspots in Wenen

Oostenrijks gebak en koffiehuizen

Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder even te relaxen in één van de vele koffiehuizen die Wenen rijk is! Sommige zijn uitsluitend gericht op toeristen, maar in de wat rustigere straatjes kun je nog authentieke koffiehuizen ontdekken. Het echte koffiehuis draagt de naam ‘Kaffeehaus’. Je kunt er vele soorten koffie krijgen, met of zonder alcoholische toevoeging. Tip! Breng een bezoek aan 'Hofzuckerbäcker Demel'. Alleen de etalage is hier al een bezichtiging waard: fraai opgemaakte taarten en lekkernijen van chocolade. Naast gebak en chocolaterie kun je bij Demel andere producten kopen afhankelijk van het seizoen, zoals ambachtelijke jam.

De Naschmarkt in Wenen

De beroemdste en tevens oudste markt van Wenen kent een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Op de Naschmarkt maak je een culinaire wereldreis. Je vindt hier een tal van lekkernijen uit alle windhoeken van de wereld, van typisch Weens tot Indiaas en van Vietnamees tot Italiaans. Maar er is nog meer! Loop over de drukke markt om uit te komen bij een oase van kleine restaurants en bars, waar locals genieten van een glaasje wijn, een paar tapas, en een praatje!

Wiener Schnitzel van schnitzelparadijs Plachutta

Uiteraard mag een Schnitzel niet ontbreken tijdens je bezoek aan Wenen! Plachutta, gelegen op de hoek van de Opera, is een waar schnitzelparadijs! Hier kun je genieten van de beste schnitzels met aardappelsalade. Simpel, traditioneel, maar o zo lekker..!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau