Beleef de magische kerstsfeer in Wenen!

Voor het echte kerstgevoel zit je in Wenen goed! Eind november wordt de stad omgetoverd tot een waar kerstparadijs! De hele stad is versierd, er hangen duizenden lichtjes en op het Ehrenhof bij Schloss Schönbrunn is een gigantische kerstboom opgetuigd! Je kunt hier heerlijk rondslenteren en genieten van lokale lekkernijen. De stad is beslist een van de beste plekken in Europa voor een kerstbezoek! We hebben de gezelligste kerstmarkten op deze pagina voor jou op een rijtje gezet!

Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz

De kerstmarkt op het Rathausplatz voor het stadhuis is de grootste van allemaal! Je kunt hier heerlijk rondslenteren en genieten van traditionele etenswaren, zoals geroosterde kastanjes, gebak, pretzels en worsten. Maar ook de drankjes mogen niet ontbreken! Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke punch of warm jezelf op met glühwein! In het omliggende park vind je prachtig versierde bomen waar leuke activiteiten voor voor kinderen worden georganiseerd. Tip! Bezoek de kerstmarkt 's avonds om optimaal te kunnen genieten van de verlichting, geuren en smaken!

Kerstdorp op het Maria-Theresien Platz

Deze drukbezochte kerstmarkt vind je tussen het prachtige kunstgeschiedenismuseum en het natuurhistorisch museum. In het midden van de markt bevindt zich grote monument ter ere van Maria Theresia en daaromheen vind je gezellige kraampjes met punch en kunstwerken. Tussen 27 en 31 december wordt het een nieuwjaarsdorp in de aanloop naar oudejaarsavond.

Kerstmarkt voor de Karlskirche

Deze gezellige kerstmarkt bij de kerk is een favoriet onder de locals vanwege de rustige sfeer. Je vindt hier veel authentieke handwerken en alleen erkende ambachtslieden mogen hier hun kraam opzetten. Ook is het aanbod aan etenswaren anders dan op de andere kerstmarkten. Je treft hier alleen uitsluitend authentieke specialiteiten. Nabij de markt is een podium waar muziekoptredens en gedicht lezingen plaatsvinden.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau